Account
Logo
Zoeken
9.6 °C

Weer cel geëist voor dodelijk ongeval Dokkum

di 20 augustus 2013, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft in hoger beroep opnieuw zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk en een rijontzegging van twee jaar geëist voor de Dokkumer die op 19 februari 2011 betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Rondweg Noord bij Dokkum. Bij die aanrijding kwam de 60-jarige Coby Hartsuiker uit Dokkum om het leven. De vrouw wilde vanaf de parallelweg de Rondweg Noord oprijden, toen de Golf van de Dokkumer frontaal op haar auto botste. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De Dokkumer heeft volgens verschillende getuigen veel te hard gereden. De man had twee kinderen achterin de auto.

Twee ooggetuigen hadden tegen de politie gezegd dat de man 'als een gek' en 'als een coureur' had gereden. Op het moment van de botsing was de Dokkumer bezig een BMW in te halen. Bij die inhaalmanoeuvre zou hij over het witte verdrijvingsvak van een vluchtheuvel zijn gereden. Volgens de berekening van de ongevalsspecialisten van de politie moet de Golf tussen de 70 en 85 kilometer per uur hebben gereden op het moment van de botsing. De verdachte beweerde dat hij precies 50 reed, het maximum op de Rondweg Noord.

Raadsman Robert Snorn had een particulier bureau dat gespecialiseerd is in verkeersongevallen naar de berekeningen van de politie laten kijken. Volgens die deskundige lag de snelheid van de Golf beneden de 70 kilometer per uur. De advocaat vond dat er sprake was van een normale inhaalmanoeuvre. Snorn bepleitte vrijspraak. Bij een langdurige rijontzegging zou zijn cliënt bovendien zijn baan, de man werkt bij een loonbedrijf, kwijtraken. De advocaat-generaal, de officier van justitie in hoger beroep, vond dat het verlies van een mensenleven zwaarder moest wegen dan het verlies van een baan. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto