Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Botsing is keerpunt voor drankrijder

do 15 augustus 2013, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Met maar liefst vijf keer teveel drank op was een 64-jarige Hurdegariper op 14 april 2012 in de auto gestapt. Dat moest wel verkeerd aflopen en dat gebeurde ook. De man reed eerst tegen een pallet met stenen aan en botste vervolgens tegen een geparkeerde auto. Een buurvrouw had de politie gebeld. Volgens de buurvrouw gebeurde het wel vaker dat de Hurdegariper beschonken achter het stuur stapte. Een dag eerder had de vrouw nog met 112 gebeld omdat de man dronken in de auto was gestapt. Het voorval in april vorig jaar was een keerpunt geweest, vertelde de Hurdegariper aan de politierechter.

De man zat destijds midden in een echtscheiding. Hij was twee dagen na de botsing naar de verslavingszorg gestapt, waar hij aan een behandeling was begonnen. 'Ik ben na gaan denken en dacht, waar ben je mee bezig? Wil je zo verder met je leven?', aldus de Hurdegariper. Hij nam zich voor om nooit meer een druppel te drinken en hij heeft het daarna volgens zijn zeggen ook nooit weer gedaan. 'Het is over, het is gestopt', zei de man resoluut. Van de buurvrouw hoorde hij later dat ze 'diep respect' had voor de manier waarop hij zijn problemen heeft aangepakt.

Zijn rijbewijs was hij wel kwijt, dat werd door de officier van justitie doorgestuurd naar het CBR. Daar heeft de man ook de cursus alcohol en verkeer moeten volgen. Vrijdag moet hij weer naar het CBR. Dan zal er gekeken worden of hij nog steeds geschikt is om aan het verkeer deel te nemen. De politierechter legde een geheel voorwaardelijke rijontzegging van anderhalf jaar op, plus een werkstraf van 60 uur. De rechter hield er rekening mee dat de Hurdegariper zijn rijbewijs al meer dan een jaar kwijt is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!