Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
Foto: Geert Huisman

Eastermar haalt skûtsje in

zo 11 augustus 2013, 20.07 uur

EASTERMAR - De feestelijkheden hadden, in verband met het enkele weken geleden overlijden van een van de vaste bemanningsleden, een wat sober karakter, maar niettemin was ‘tout Eastermar’ uitgelopen om het eigen skûtsje feestelijk in te halen. Daar was alle reden toe, want een heuse podiumplek, Geale Tadema werd derde met it Doarp Eastermar, in de grote A-klasse mag er zijn, het is een prestatie die staat als een huis op de palmares van de Eastermarders.

Eigenlijk zeilden Tadema en zijn bemanning een hele gelijkmatige serie met zelfs uitzichten op de titel. Tot die valse start op de Baai van Lemmer, die de Eastermarders terugwierp en die de titelkansen aanzienlijk verminderde. Zeker omdat de latere kampioen, Sikke Heerschop, constant bleef varen. Bij de jachthaven waren vele belangstellenden bijeengekomen om de schipper en zijn bemaaning een ‘blijde inkomste’ te bereiden met als sprekers, uiteraard zou je bijna zeggen, spreekstalmeester Wijbe Postma en gedeputeerde Tineke Schokker die in Eastermar woont en die zoals bekend het skûtsje een warm hart toedraagt.

Zelfs Doutzen Kroes was present, zij het niet in levende lijve, dat zou wat geweest zijn natuurijk, maar via de social media feliciteerde zij vanuit Amerika schipper, bemanning en in feite het hele dorp met deze knappe prestatie. Aan mooie woorden geen gebrek zoals dat hoort bij een dergelijke gelegenheid. “En no oare jier kampioen wurde”, was zo ongeveer de algemene trend van de gesprekken. Maar zo simpel is dat niet, de A-klasse van de IFKS is bijzonder sterk bezet en om daar dan de beste van te zijn is zeker geen sinecure. Een andere toeschouwer was realistischer: “Oare jier mar twadde, dan bliuwt der ek in útdaging.”

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!