Account
Logo
Zoeken
8.4 °C
Foto: Geert Huisman

Eastermar doet mee om de prijzen bij IFKS

do 8 augustus 2013, 22.05 uur

ECHTENERBRUG - Echtenerbrug – Ook na de op twee na laatste wedstrijd in de grote A-klasse van de IFKS doet Geale Tadema met het Eastermarder skûksje nog altijd mee om de prijzen. In die zin, dat de Eastermarders volop meedoen in de strijd om het kampienschap en de resterende podiumplaatsen. Om kampioen te worden moet je regelmatig in de top meedoen en geen ‘gekke’ dingen doen.

En tot nu toe slaagt Geale Tadema daar prima in. Ook in de wedstrijd van donderdag op de Tsjûkemar bij Echtenerbrug slaagde Tadema erin bij te blijven , al was ook niet in staat om Henk Regts met de Ut en Thús bij te halen en te houden. Er lag een Olympische baan op het grote meer, waar een heerlijke ‘topskoelte’, kracht 3 à 4 de vloot in staat stelde om er een prachtige wedstrijd van te maken. Zelfs de start was om door een ringetje te halen en toen, meteen nadat alle schepen over bakboord waren gestart, de ene helft over stuurboord ging en de andere helft over bakboord door bleef varen, was er strijd in het peloton. Opvallend was het gehannes van de toch uitermate geroutineerde Tony Brundel, klassementsleider nota bene tot voor gisteren, die met zijn slagen niet goed uit kwam en toen bij de bovenste boei daar de wrange vruchten van moest plukken.

Hij kwam op een gegeven moment helemaal laatst te liggen en pas in de slotfase slaagde de aimabele schipper van de Lytse Lies erin weer aansluiting met het dichtbezette middenveld te krijgen en alsnog tiende te worden. Voorin stond er geen maat op Henk Regts die soeverein naar de zege voer na een constante wedstrijd waarin hij als koploper zijn eigen slagen in de beide lange kruisrakken kon kiezen. Dat had zo zijn voordelen en daar maakte Regts optimaal gebruik van. Geale Tadema kwam uiteindelijk als vijfde over de finish, maar hij bleef in de buurt van leider Sikke Heerschop en dus doet Eastermar nog altijd mee om de ereplaatsen. De beide wedstrijden op de Lemster Baai zullen hoogstwaarschijnlijk cruciaal zijn in deze spannende editie van het IFKS.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof