Logo
Zoeken
Zoeken
3.9 °C
© Jochem Wiersma

De Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld

vr 26 juli 2013 18.50 uur

WâLTERSWâLD - Vrijdag stonden de dorpen Driezum en Wâlterswâld weer in het teken van de jaarlijkse paardenmarathon. Dit jaar werd voor de 24e keer het open Fries kampioenschap paarden marathon gehouden.

De deelnemers moesten een parcours afleggen van ongeveer 14 kilometer door de prachtige omgeving van Damwâld, Driezum en Wâlterswâld. Ze moesten onderweg 11 hindernissen nemen. Hiervan was de eerste hindernis de vaardigheidsproef, het zogenaamde kegeltjesrijden. Er deden dit jaar 137 aanspanningen mee, die bestonden uit enkel, dubbel of vierspan paard of pony. Ook dit jaar deden er weer enkele aanspanningen uit België mee.

's Morgens rond kwart voor elf vond er bij de eerste hindernis een ongeval plaats waarbij een man en een vrouw van een aanspanning uit Ermelo gewond raakten. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en de vrouw is door de politie voor verdere hulp vervoerd.

Halverwege het parcours was er voor de dieren een veterinaire stop ingelast en werden de paarden door de dierenarts onderzocht en was er voor de paarden wat te drinken.

De hindernissen worden elk jaar weer door heel veel vrijwilligers opgebouwd. Ook dit jaar zijn zo'n 100 vrijwilligers wekenlang bezig geweest. Ze hebben weer een geweldig parcours uitgezet, waarmee ze iedere keer weer van elke hindernis een prachtig kunstwerk weten te maken.

Dit prachtige evenement trok mede door het geweldige weer weer veel bezoekers. Zaterdag gaan de activiteiten nog door, met een boerendag met veekeuringen, demonstraties en veel spectakel bij verschillende shows.

Klik hier voor de uitslagen

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....