Account
Logo
Zoeken
4.5 °C
Foto: Geert Huisman

Pieter Meeter wint afgetekend bij Earnewâld

di 23 juli 2013, 22.47 uur

EARNEWALD - Pieter Meeter wint afgetekend bij Earnewâld

Earnewâld- Om even voor vieren was het dan zover: er klonk over de wijdsheid van het land nabij de Saiterpleats een schot en op het Bolswarder skûtsje gingen als bij toverslag alle armen tegelijk te lucht in, vergezeld van euforische kreten die tot ver in de omtrek te horen moeten zijn geweest. Feest op de Bolsward, want schipper Pieter Meeter en zijn mannen hadden zojuist de derde SKS-wedstrijd bij Earnewâld op een niet mis te verstane wijze gewonnen.

Tweede aankomende Woudsend stond bij lange na niet op de finishfoto en toch waren de Wâldseiners bijna net zo blij als hun Bolswarder concurrenten. Immers, zo vaak zeilt Woudsend niet in de prijzen en als dat dan een keer gebeurt, wil je dat als schipper en bemanning wel weten ook. Wie ook blij was, was schipper Pieter Brouwer van Heerenveen. Hij begon deze serie met een ‘eigen geldje’ in Grou en dus was deze keurige derde plaats bij Eanewâld een regelrechte opsteker. De wedstrijd begon met een sleepstart vanuit de Langesloot, waarna op de Sânemar de zeilen erbij konden worden gezet.

Het ging allemaal ‘net rûch’, want erg veel wind was er niet, maar er kon gezeild worden en dat was al een hele verbetering in vergeijking met maandag, toen de wedstrijd moest worden afgebroken wegens te weinig, lees: helemaal geen, wind. Dat ging dus deze prachtige dinsdagmiddag een stuk beter en dat was maar goed ook met het altijd lastige kruisrak in de Folkertsloot in de route. Om daar met z’n veertienen te laveren is bepaald geen sinecure. Bolward, Lemmer en Woudsend kwamen als beste uit de start en al meteen bij de onderste ton stelde Bolsward zijn kandidatuur voor de eindzege op de Langesloot. Bolsward kwam door een prima manoeuvre op kop en bouwde de voorsprong daarna gestaag uit. De slag werd zoals gebruikelijk geleverd in de middenmoot en de staart van het peloton, dan toen de koplopers allang uit het oog verloren was. Al met al eenprachtige ‘silerij’, gewonnen door een superieure Pieter Meeter van Bolsward. Morgen, woensdag, wordt er gevaren op het Snekermeer nabij Terherne.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum