Account
Logo
Zoeken
7.1 °C
Foto: Geert Huisman

SKS: het zit De Veenhoop niet mee

ma 22 juli 2013, 19.38 uur

DE VEENHOOP - En weer ging het mis met het skûtsjesilen op De Veenhoop. Verwerd de vorige editie in een onoverzichtelijke ‘tijdrit’, deze aflevering was niet veel beter. Sterker nog, nog voor een route gezeild was, nou, gezeild, gedobberd kun je beter zeggen, nam de wedstrijdcommissie het besluit om de wedstrijd af te gelasten.

Op dat moment een wijs besluit, want de wind, voorzover aanwezig, was toen al de hele kompasroos in de rondte gedraaid. Van noordoost naar oost, naar helemaal niks, naar noordwest en naar zuidwest. Geen doen dus voor de schippers en hun bemanningen. Voor het publiek was volstrek onduidelijk wat er gebeurde en vooral wat er stond te gebeuren. Het begon al bij de sleepstart waar de kabel van skûtsje drie knapte en de rest dus voor de wal bleef liggen. Het duurde een hele tijd eer en opnieuw gestart kon worden, maar wat er daarna gebeurde was helemaal niet meer te overzien.

De schepen zouden starten op een virtuele lijn over de hele breedte ven de Wide Ie, ‘so far so good’. Daar zou dan hun starttijd worden opgenomen die dan aan het eind weer zou worden verrekend. Allemaal dikke prima, maar de commissie verzuimde om een maximum te verbinden aan de tijd waarbinnen de skûtsjes over de startijn moesten zijn. Ze konden dus, bijvoorbeeld in afwachting van de beloofde wind, rustig wachten op die wind en dan pas van start gaan onder veel betere omstandighden. Dat gebeurde gelukkig niet, want dan was het leed natuurlijk niet te stelpen geweest.

Nu besloot de commissie in arren moede om de wedstrijd dan maar af te blazen. Zoals het nu lijkt wordt hij ingehaald op volgende week dinsdag bij Woudsend. De afgelasting zal niemand gespeten hebben, het was warm, heet zelfs en het zeilen stelde helemaal niets voor. Het is te hopen dat er morgen, dinsdag, bij Earnewâld meer wind staat, anders lijkt die wedstrijd een zelfde lot beschoren als deze bij De Veenhoop.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen