Account
Logo
Zoeken
8.4 °C
Wilde achtervolging om speedboot te stoppen
© WâldNet |  Politie nam de speedboot in beslag.....

Wilde achtervolging om speedboot te stoppen

za 20 juli 2013, 10.16 uur

WARTEN - De politie heeft vrijdagavond een speedboot van een 45-jarige man uit Oudega in beslag genomen na een achtervolging met hoge snelheid. De bestuurder had bovendien gedronken. De boot werd door de agenten gade geslagen tijdens toezicht op het Prinses Margrietkanaal. De speedboot kwam met forse snelheid de politie tegemoet varen en bij het zien van de politieboot draaide de bestuurder zijn boot en ging er vandoor.

Tijdens de achtervolging op het water raakte de politieboot, ondanks een maximum snelheid van ongeveer 80 km/u, het zicht op de speedboot kwijt. Op aanwijzingen van opvarenden van diverse boten werd de politieboot achter de vluchtende boot aan gestuurd. Kort daarop werd de speedboot aangetroffen in het water van de Nauwe Saiter. Daar werd de boot klem gevaren en werd de 45-jarige man uit Oudega aangehouden. De man in de boot had alcohol gedronken, ruim 1 promille.

Reactie speedboot-eigenaar
Volgens de 45-jarige man uit Oudega is het verhaal anders gelopen. Zijn zestienjarige zoon bestuurde de boot die net voorzien was van een nieuwe motor. De zoon ging hard varen en draaide inderdaad weg van de politie. De zoon is autistisch en de vader liet hem eerst verder varen omdat hij wild kan worden als hij aangeraakt wordt. Op een zeker moment kon de vader zijn zoon benaderden en gingen ze bij Warten langzaam varen.

Uit bescherming heeft de 45-jarige de schuld op zich genomen en hij zei dat hij gevaren had. De man heeft inmiddels spijt van deze beslissing en probeert zijn verklaring te laten herzien. Ook vond hij het ongepast dat de politie hen met 'grof geweld' aanhield terwijl ze rustig over het water voeren. Ook is het volgens hem onmogelijk dat ze harder dan 80 km/u voeren aangezien de speedboot net voorzien was van een nieuwe motor die nog zat in de 'inregelperiode' waardoor deze automatisch afremt bij hoge snelheden.

De speedboot werd in Warten door de politie in beslag genomen omdat de 45-jarige man al eerder was betrapt op het varen met hoge snelheden. Zijn vaarbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie