Account
Logo
Zoeken
8.5 °C
Hongaarse inbrekers hebben adressen cafébazen
Foto: 112Drachten

Hongaarse inbrekers hebben adressen cafébazen

di 16 juli 2013, 20.00 uur

LEEUWARDEN - In de auto van vier inbraakverdachten die op 10 april op de Uthof in Drachten werden opgepakt, vond de politie briefjes met huisadressen van mensen die een horecagelegenheid hebben. Bij ene aantal van die adressen is ook daadwerkelijk ingebroken. Bij de arrestatie van de vier mannen, drie Hongaren en een Italiaan, zag de politie zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Een buurtbewoner had alarm geslagen toen hij zag dat vier 'louche' mannen zich verdacht gedroegen. De mannen belden aan bij een woning aan de Uthof en morrelden aan de deur. Terwijl de buurman de politie belde, zag zijn vrouw dat het viertal de woning in ging. Later bleek dat de bewoners sieraden misten. Twee Hongaarse broers, 35 en 37 jaar oud, moesten zich dinsdag voor de Leeuwarder rechtbank verantwoorden.

De inbrekers hadden de woning aan de achterzijde verlaten. In de brandgang achter de woningen liepen ze de gealarmeerde politie tegen het lijf. Toen twee van de vier er vandoor dreigden te gaan, loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Uit de woning werd een sieradenkistje weggenomen. Twee erfstukken, een gouden horloge en een gouden halsketting, werden later teruggevonden in de tuin van een andere woning. In de auto van het viertal vond de politie een aantal navigatiesystemen en briefjes met postcodes en huisnummers en het briefje met adressen van mensen die een horecazaak hebben.

De broers ontkenden in alle toonaarden. Ze zeiden dat ze uit de auto waren gestapt om in de brandgang te plassen. Verder zeiden ze helemaal niets, ze beriepen zich allebei op hun zwijgrecht. De oudste van de twee heeft zich vaker schuldig gemaakt aan inbraken. Hij zit nog steeds in voorarrest. Dat is ook de reden dat de zaak van hem en zijn broer dinsdag werd behandeld, de andere twee verdachten moeten zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden. Voor de 37-jarige eiste de officier van justitie een half jaar cel. De andere verdachte hoorde drie maanden cel tegen zich eisen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie