Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Jan van Zuilenskoalle en Stile fuseren

vr 12 juli 2013, 16.22 uur

BOELENSLAAN - Christelijke basisschool De Stile en openbare basisschool Jan van Zuilenskoalle in Boelenslaan gaan met ingang van het nieuwe schooljaar samen verder. Ouders, personeel en de beide schoolbesturen Noventa en Roobol hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om de fusie voor te bereiden.

Met de samenwerking willen de scholen anticiperen op de te verwachten krimp in het basisonderwijs. De komende jaren zullen met name in de kleine dorpen de leerlingaantallen geleidelijk afnemen is de prognose. Beide scholen zitten nu nog ruim binnen de onderwijsnorm van minimaal 25 leerlingen. CBS De Stile had begin dit jaar 35 leerlingen en OBS Jan van Zuilenskoalle had 57 leerlingen.

De samenwerkingsschool biedt ruimte aan de levensbeschouwelijke overtuigingen die binnen de school voorkomen. Daarmee streeft de school na dat alle ouders hun kinderen aan de samenwerkingsschool in Boelenslaan kunnen toevertrouwen. Respect voor elkaars levensovertuiging staat daarbij centraal.
Zo zal een klein deel van de week bestaan uit gescheiden lessen met een levensbeschouwelijk karakter. Ouders bepalen aan welke lessen de kinderen deelnemen: openbaar of christelijk. De rest van de week gaat het niet in de eerste plaats om levensbeschouwing, maar om goed onderwijs.

Dankzij de samenwerking kan de kwaliteit voor de lange termijn gewaarborgd blijven. De samenwerkingsschool start voorlopig in het gebouw van De Stile. In het nieuwe schooljaar wordt een start gemaakt met de huisvesting op de lange termijn in de Jan van Zuilenskoalle. De fusie leidt niet tot gedwongen ontslagen. De samenwerkingsschool valt formeel onder het schoolbestuur van stichting Roobol.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen hebben eind vorige week ingestemd met het plan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof