Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Hond en pups niet goed verzorgd: boete

ma 24 juni 2013, 19.16 uur

LEEUWARDEN - Eind november 2011 kreeg de politie meldingen binnen dat een inwoonster van Ryptsjerk verwaarloosde honden in huis zou hebben. Bij een controle twee weken later bleek dat een hond, een Staffordshire Terriër, onder de kale plekken zat. De terriër was geïnfecteerd met de demodexmijt, een zeer besmettelijke huidziekte. De hond had zes pups die niet waren ingeënt. De vrouw, ze is inmiddels verhuisd, moest zich maandag samen met haar toenmalige partner, een 31-jarige man, voor de rechter verantwoorden. Beide verdachten kwamen niet, de vrouw werd door een advocaat vertegenwoordigd. Bij de man was het bij het toezenden van de dagvaarding niet goed gegaan.

Een dag na de controle had de vrouw de pups alsnog aangemeld voor inenting. De beestjes zouden zwaar besmet zijn geweest. Twee dagen na de controle had de vrouw met de pups op Marktplaats geadverteerd. Dat mocht helemaal niet. Pas als de pups voor een tweede behandeling waren geweest en door de dierenarts gezond waren verklaard, mocht de vrouw ze te koop aanbieden. De Ryptsjerkse beweerde dat ze wel degelijk contact had gehad met een dierenarts.

Volgens haar advocaat zou de arts gezegd hebben dat ze geen medicatie mocht gebruiken omdat de pups bij het teefje dronken. Uit het nest van zes zijn vier pups overleden. Volgens de advocaat is niet vast komen te staan waaraan de beestjes zijn overleden. Desondanks eiste de officier van justitie een boete van 300 euro per overleden pup en nog eens 300 euro voor de moeder. De officier vond dat de Ryptsjerkse de honden wel degelijk medische zorg had onthouden. Gezien de financiële omstandigheden, de vrouw zit in de bijstand, maakte de rechter er een geheel voorwaardelijke boete van.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter


regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum