Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Vernieuwing woonwijk Gorredijk gevierd

zo 23 juni 2013, 22.26 uur

GORREDIJK - Met het afschieten van een gevaarlijk uitziend confettikanon hebben de twee oudste bewoners van woonwijk de Stokerij in Gorredijk zaterdagmiddag op spectaculaire wijze een punt gezet achter de omvangrijke vernieuwingsslag die hun buurt de afgelopen twee jaar doormaakte.

Het grootscheepse renovatieproject werd in okober 2011 ingezet door de gemeente Opsterland en woningcorporatie Elkien en is naar de smaak van zowel de bewoners als de opdrachtgevers perfect uitgevoerd door de plaatselijke bouwer Van Wijnen Noord.

Al met al zijn er 46 woningen gerenoveerd, 25 woningen gesloopt en 16 nieuwe, levensloopbestendige woningen gebouwd. Door het wegbreken van een aantal woonblokken heeft de gesloten wijk meer verbinding gekregen met de omgeving. Een deel van de particuliere woningen is energiezuiniger gemaakt.

Daarnaast is de openbare ruimte opnieuw ingericht. De wijk is ruimer opgezet met meer speelgelegenheden voor de kinderen. Het zogeheten ‘groen en grijs, wegen en groenvoorziening, wordt momenteel door de gemeente verbeterd.

Aan de feestelijke afsluiting ging een rondleiding voor genodigden van de gemeente en Elkien vooraf. Daarna sloten ook de bewoners zich bij dit gezelschap aan. Er waren korte toespraken van Elkien-directeur Alex Bonnema en wethouder Piet van Dijk, die beiden vol lof over de samenwerking waren.

Na de opening van de wijk en de afsluiting van het project door de twee ‘buurtoudsten‘ lieten kinderen ballonnen op. Ter verzachting van het geduld dat de bewoners hebben getoond – zij werden gedurende een groot deel van de werkzaamheden elders gehuisvest – werd hen door Elkien en de gemeente een buurtbarbecue aangeboden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!