Account
Logo
Zoeken
9.4 °C
© Jochem Wiersma

3500 man op 8e editie Dokk'em Open Air

za 22 juni 2013, 20.15 uur

DOKKUM - De achtste editie van metalfestival Dokk’em Open Air trok afgelopen weekend 3500 bezoekers, verdeeld over twee dagen. Ondanks het regenachtige weer is dat hetzelfde aantal als in 2012. Op vrijdag kwamen er 1500 mensen naar de Dokkumer festivalweide; op zaterdag maar liefst 2000. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie.

Bands als Testament, Iced Earth en Amorphis verzorgden indrukwekkende optredens. In totaal speelden 25 bands uit 10 verschillende landen op Dokk’em Open Air. Bijzonder was de aanwezigheid van de Amerikaanse band Heathen: de band kreeg in Frankrijk tot tweemaal toe pech met de tourbus en het leek alsof de groep niet op tijd in Dokkum kon zijn. De mannen van Freezeforze Festivals uit Kollumerzwaag bleken redders in nood, zij reden met hun eigen touringcar ruim 2000 kilometer om Heathen op te halen uit Frankrijk.

Ook de Friese band Hellbike hielp de organisatie uit de brand, toen bleek dat headliner Iced Earth pech had met de gitaarversterkers. Met spoed kwamen de leden van Hellbike hun eigen apparatuur brengen, waardoor Iced Earth toch nog op tijd het podium besteeg. Een dag later werd Hellbike voor deze actie beloond, toen er een plekje openviel in het speelschema, doordat de Noorse band Blood Red Throne het vliegtuig had gemist. Hellbike mocht invallen.

Regen
De vele regen kon de pret niet drukken, maar in verband hiermee moesten er wel enige maatregelen worden genomen. Zo werd het terrein voor het buitenpodium bedekt met een laag stro, om te voorkomen dat het er één grote modderpoel werd. Op zondagochtend werden er tractors ingezet om campers van festivalgangers los te trekken uit de modder. De bezoekers hadden zich overigens goed voorbereid: de meesten droegen waterdichte kistjes en velen hadden regenponcho’s aan.

Romantiek in de blubber
De sfeer op Dokk’em Open Air was ook dit jaar weer erg goed. Er waren zelfs twee huwelijksaanzoeken op het festival. Linda Schurgers werd op de camping gevraagd door haar partner Mark Menses en vlak voor de show van headliner Testament ging Gurbe van der Wal op het podium op de knieën voor zijn vriendin Jant de Vries. Beide keren zei de dame in kwestie volmondig: "Ja!"

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie