Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Leeuwarder bevredigt zichzelf in lijnbus

za 22 juni 2013, 8.30 uur

LEEUWARDEN - In de nacht van 25 maart 2011 werd een meisje lastiggevallen in de laatste bus van Leeuwarden naar Burgum. Een man ging in de stoel achter haar zitten en stootte tegen haar stoel. Een tweede passagiere zag dat de man zichzelf aan het bevredigen was. Toen een van de vrouwen het verhaal vertelde, ging er bij een vriendin een lichtje op. De vriendin had eerder in dezelfde bus exact hetzelfde meegemaakt. Ook zij had een man gezien die zichzelf aan het bevredigen was.

De politie bekeek de beelden van de bewakingscamera in de bus. Daarop was duidelijk te zien dat de man bewegingen maakte in de buurt van zijn kruis. Een 33-jarige Leeuwarder werd herkend en opgepakt. De man moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. Hij kwam niet opdagen, volgens een vertrouwenspersoon omdat hij de stress van de zitting niet aankon. De man kon de politie destijds niet goed vertellen wat er was gebeurd. Hij zei dat hij in die periode heel veel alcohol dronk. De Leeuwarder heeft een verstandelijke beperking, hij zou inmiddels van de drank af zijn.

De officier van justitie kon zich goed voorstellen dat de vrouwen bang waren geweest. 'Dit reikt verder dan zijn eigen gerief. Dit raakt anderen wezenlijk in hun gevoel van veiligheid', aldus de officier. De rechter hield er rekening dat de zaak erg lang op de plank had gelegen. Ook staat de Leeuwarder onder begeleiding en is hij na het laatste voorval in de bus niet meer met de politie in contact gekomen. Om toekomstige uitspattingen te voorkomen kreeg de man een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum