Account
Logo
Zoeken
3.5 °C

Dagvaarding klopt niet: vrijspraak Oudwoudse

di 18 juni 2013, 16.45 uur

LEEUWARDEN - Doordat de dagvaarding niet deugde is een inwoonster van Oudwoude (46) dinsdag vrijgesproken van het pinnen met de bankpas van een kennis. De vrouw heeft bekend dat ze geregeld geld heeft opgenomen met de pas van een hulpbehoevende kennis. Vaak met toestemming van de eigenaar van de pas, maar ook vaak zonder diens goedkeuren. Het slachtoffer had een schadevergoeding van in totaal 13.948 euro ingediend. Volgens een woordvoerder van het slachtoffer ligt het werkelijke bedrag dat verduisterd is nog vele malen hoger.

De officier van justitie vond dat in elk geval een schadebedrag van 4000 euro kon worden toegewezen. Voor het restant van het gevorderde bedrag zou de familie zich tot de civiele rechter moeten wenden. Verder eiste de officier een werkstraf van 100 uur. Zover zou het niet komen, want de officier had geen deugdelijke dagvaarding de deur uitgedaan. De vrouw was gedagvaard omdat ze stiekem geld in Oudwoude zou hebben gepind. De vrouw had echter in een aantal plaatsen en in verschillende winkels gepind, maar niet in Oudwoude.

En dat stond zo wel specifiek op de dagvaarding vermeld. De politierechter concludeerde dat er nooit pinhandelingen in Oudwoude hebben plaatsgevonden en dat daardoor de dagvaarding niet klopte. Een verdachte kan namelijk niet voor iets veroordeeld worden waarvoor hij of zij niet gedagvaard is. De rechter sprak de vrouw vrij, daarmee het pleidooi van raadsman Ersen Albayrak volgend. Het staat de officier overigens vrij om hoger beroep aan te tekenen en dan alsnog een juiste dagvaarding op te stellen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum