Account
Logo
Zoeken
9.9 °C

Gemeenteraad: toch gratis parkeren in Dokkum

do 13 juni 2013, 21.44 uur

DOKKUM - De gemeenteraad van Dongeradeel wil het toch mogelijk maken om over te gaan tot gratis parkeren in de binnenstad van Dokkum. Daarmee staat de raad lijnrecht tegenover het college, dat in eerste instantie geen gratis parkeren in de binnenstad wilde. De vijf partijen (CDA, FNP, Christenunie, ABD en VVD) kondigden donderdagavond een amendement aan dat het gratis parkeren mogelijk moet maken op de randparkeerplaatsen. In de Dokkumer binnenstad zou ook tussen 8 en 11 uur gratis parkeren mogelijk moeten worden.

De kosten van het plan van de Dongeradeler gemeenteraad zijn ongeveer anderhalve ton op jaarbasis. De partijen willen dit bedrag halen uit het gereserveerde bedrag dat voor ANNO is gereserveerd, maar waar nog geen bestemming voor is. Het gratis parkeren kan daaruit in eerste instantie maar een jaar worden betaald. In april 2014 zal de raad opnieuw naar het parkeerbeleid moeten kijken en dan met name naar de dekking van de anderhalve ton.

De gemeenteraad besprak donderdagavond het parkeerbeleid in de gemeente. Daar moet in de gemeenteraadsvergadering over twee weken een definitieve klap op worden gegeven. De raad zag wel heil in het voorstel van het college om belparkeren in te voeren. Ook het plan om ter beperking van parkeeroverlast in woonwijken het parkeerdek van It Panwurk aan te wijzen als parkeerplek voor personeel van de gemeente Dongeradeel, kon op goedkeuring rekenen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer