Account
Logo
Zoeken
Zoeken
14.1 °C
© Jochem Wiersma

Open dag ligboxenstal familie Wienia Oostrum

za 08 juni 2013 18.17 uur

EASTRUM - Zaterdag was er een open dag bij melkveebedrijf Wienia aan de Tichelwei in Oostrum ter gelegenheid van de bouw van een nieuwe ligboxenstal.

Broers Anne Pieter en Meine Wienia lieten een hypermoderne ligboxenstal van 115 bij 38 meter bouwen, die ruimte heeft voor 412 koeien en veel comform geeft aan de koeien. De stal is een lichte en frisse ligboxenstal die passend is in het landschap en voorzien is van de modernste technieken en is door de 400 zonnepanelen op het dak, energieneutraal.

Naast de stal is een melktank in de vorm van een silop geplaatst met een opslagcapaciteit van 35.000 liter melk. Er zullen nog twee voersilo's worden geplaatst, die nu nog in gebruik zijn bij de huidige ligboxenstal.

In de melkput kunnen 32 koeien gelijktijdig worden gemolken terwijl er 64 koeien in kunnen. Het voer voor de koeien wordt met de computer geregeld. Doordat de koeien voorzien zijn van een chip, krijgt elke koe precies de hoeveelheid voer die ze nodig heeft, om zo de beste kwaliteit melk te kunnen produceren.

Op maandag 17 juni zullen zo'n 300 koeien na het melken verhuizen naar de nieuwe ligboxenstal.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit