Account
Logo
Zoeken
8.1 °C
Foto: Geert Huisman

Gezondheidscentrum It Bynt geopend

vr 7 juni 2013, 22.22 uur

KOLLUMERSWEACH - Loco-burgemeester Lieuwe Bijleveld heeft vrijdag het gezondheidscentrum It Bynt in Kollumerzwaag officieel geopend. De voormalige bibliotheek aan de Tsjerkestrjitte biedt na een ingrijpende verbouwing onderdak aan huisarts, fysiotherapeut en een uitgiftepunt van Kring-apotheek de Dorpsacker. Daarnaast kunnen dorpsbewoners er binnenkort terecht voor diëtist, logopedie en het spreekuur van Thuiszorg het Friese Land.

Tijdens de opening onthulde de locoburgemeester onder ruime belangstelling de naam van het gezondheidscentrum: ‘it Bynt’. Huisarts Herman Schalkwijk, één van de initiatiefnemers, gaf een toelichting: ‘Wie de vroegere bibliotheek in gedachten neemt kan zich nog voor de geest halen dat er een stevig stel spanten onder het dak zitten. Maar dat is niet het enige. ‘It Bynt’ staat voor draagkracht en verbinding. We hopen dat dit centrum een dragende functie zal hebben voor Kollumerzwaag.’ –bedenker van de naam is oud inwoner Kollumerzwaag Bert Kobus, tekstschrijver-

Diëtist, logopedie en kinderfysiotherapie
Die toekomst lijkt verzekerd. Alle zorg onder één dak, modern ingerichte praktijkkamers en ruime behandelkamers; met ‘it Bynt’ beschikt Kollumerzwaag over een gezondheidscentrum dat voldoet aan alle eisen van deze tijd. Een ontwikkeling die broodnodig was. De huisartsenpraktijk groeide in het voormalige onderkomen uit z’n jasje. Daarnaast maakt de komst van het centrum nieuw zorgaanbod mogelijk. Schalkwijk: "Logopedisch praktijk Buitenpost opent hier een nevenvestiging, Adviesbureau Voeding en Sport en Thuiszorg het Friese Land gaan hier spreekuur houden en het lijkt erop dat de fysiotherapiepraktijk versterking krijgt met een manueel therapeut en kinderfysiotherapie."

Centrumplan
Tot slot refereerde Schalkwijk aan de upgrading van het centrum van Kollumerzwaag. Een plan van de Initiatiefgroep Centrum Kollumerzwaag (ICK). "Het gezondheidscentrum is de eerste voorziening dat in het dorpshart staat zoals het ICK voor ogen had. Laten we hopen dat er meer volgen, zodat we verder kunnen bouwen aan een vitaal dorp en hiermee verlies van voorzieningen kunnen voorkomen."

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
27.8%
Nee  
53.7%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum