Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15 °C

© Geurt P. Maassen van den Brink |  Het paar met burgemeester Gerbrandy

Slagters vieren briljanten huwelijksjubileum

ma 27 mei 2013 21.52 uur

BUITENPOST - Jan Herman Slagter(1925, Krewerd) en Grietje Annie Wildeboer(1926, Godlinze) trouwden op 26 mei 1948. Op zondag was dat dus precies 65 jaar geleden. Burgemeester Germ Gerbrandy van Achtkarspelen bracht de echtelieden om die reden op maandagmiddag een bezoek. Hij kwam niet met lege handen: hij nam een plant en een boek mee. Het boek 'Achtkarspelen Rond de tweesprong van Lauwers en Oude Riet' gaat over de gemeente Achtkarspelen. De werkgever waarbij de heer Slagter in 1985 met pensioen ging.

Het paar ontmoette elkaar in de Gereformeerde Kerk in Bierum, Jan, werkzaam bij de plaatselijk bureauhouder van de voedselcommissaris, was op dat moment woonachtig in Holwierde en Grietje woonde in Bierum. Het stel trouwde in 1948 en Jan kreeg werk in het gemeentehuis van Bierum. In 1949 ging Jan naar het gemeentehuis in Den Ham, om in 1952 naar Buitenpost te gaan. Daar werkte hij tot zijn pensioen in 1985 bij de gemeente Achtkarspelen.

Grietje werkte toen de Jan leerde kennen bij haar ouders en is tijdens haar hele huwelijk huisvrouw geweest. Het paar mocht altijd graag fietsen, maar hun leeftijd laat dat niet meer toe. Wel houden ze ervan om in de natuur te zijn en puzzelt meneer Slagter graag.

Het paar kreeg vier kinderen, er kwamen tien kleinkinderen en tot nu toe negen achterkleinkinderen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit