Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

Brandstichter plande eigen begrafenis

wo 22 mei 2013, 8.30 uur

LEEUWARDEN - De man die op 8 februari op de oprit van de woning van zijn schoonouders in Tytsjerk een auto in de brand stak, moet van de Leeuwarder rechtbank met een psycholoog praten. De rechtszaak tegen de 53-jarige inwoner van Burdaard werd dinsdag grotendeels inhoudelijk behandeld. Op verzoek van de officier van justitie hield de rechtbank de zaak aan in afwachting van het psychologisch rapport. De rechtbank of de verdachte klinisch behandeld kan worden. De man heeft al met een psychiater gepraat. Die adviseerde een ambulante, en dus een meer vrijblijvende, behandeling.

De officier is bang dat door zo'n behandeling het gevaar op herhaling niet wordt teruggedrongen. De rechtbank had ook 'ernstige twijfels' of een ambulante behandeling afdoende zou zijn. Voor een behandeling in een kliniek is het oordeel van een tweede deskundige noodzakelijk, vandaar dat de rechtbank daartoe besloot. De Burdaarder heeft de auto van zijn schoonouders in de nacht van 8 februari in brand gestoken. De man had een in lampolie, terpentine en wasbenzine gedrenkte handdoek onder de auto gelegd en aangestoken. Zijn ex woonde bij haar ouders. De man had haar op 30 december mishandeld.

Volgens zijn zeggen was er iets geknapt toen hij hoorde dat er een advocaat was ingeschakeld om de echtscheiding in gang te zetten. 'Op een gegeven moment ging de knop om', zei de Burdaarder. De man was al bezig met een zelfverkozen hongerstaking. Vanaf 1 januari van dit jaar had hij alleen nog maar gedronken en wiet gerookt. Hij had zijn eigen begrafenis op 11 maart gepland. De psychiater concludeerde dat de man een gemengde persoonlijkheidsstoornis heeft met narcistische en dwangmatige trekken. De Burdaarder zei zelf dat hij al jaren depressief is. Volgens de psychiater lukte het hem steeds minder om zijn depressies de baas te blijven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.1%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk