Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Verdachte steekt tong uit en grijpt in kruis

di 21 mei 2013, 11.30 uur

LEEUWARDEN - Een 35-jarige inwoner van Nij Beets is dinsdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een boete van 1200 euro en een rijontzegging van zes maanden. De rijontzegging was voor dronken rijden. Op 8 mei 2012 had de Nij Beetster in Drachten met teveel drank op -ruim twee keer meer dan is toegestaan- achter het stuur gezeten. Een half jaar eerder was de man opgepakt wegens openbare dronkenschap en belediging van een ambtenaar in functie.

De belediging bestond uit seksueel getinte bewegingen die de verdachte op 11 oktober vorig jaar in zijn woonplaats ten overstaan van twee politiemensen had gemaakt. De Nij Beetster had onder andere met zijn heupen gedraaid, zijn tong uitgestoken en in zijn kruis gegrepen nadat de agenten zijn bier hadden afgepakt. De man zat in het openbaar te drinken. Hij zei tegen de rechter dat de heupbewegingen niet verkeerd bedoeld waren: omdat hij reuma heeft, maakte hij zijn rug los voor hij op de fiets stapte.

De rechter ging daar niet in mee. Een greep in het kruis en het uitsteken van de tong heeft weinig te maken met het soepel maken van de heupen, redeneerde de rechter. De verdachte werd vrijgesproken van de openbare dronkenschap en van het bezit van een verboden wapen. Toen hij in mei in Drachten werd aangehouden, had de Nij Beetster een honkbalknuppel in de auto. Een honkbalknuppel is geen verboden wapen, mits het onder verdachte omstandigheden wordt aangetroffen. De rechter vond dat er geen sprake was van verdachte omstandigheden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin