Account
Logo
Zoeken
7.5 °C

Caféhoudster regelde overval op bejaarde oom

do 16 mei 2013, 14.15 uur

LEEUWARDEN - Tegen een 42-jarige ex-caféhoudster uit Opende is donderdag bij de Leeuwarder rechtbank vijf jaar cel geëist. De officier van justitie beschouwt de vrouw als het brein achter de gewelddadige overval een 72-jarige inwoner van Wolvega. De bejaarde man is een oom van de vrouw. Hij werd op de avond van 5 november vorig jaar met bruut geweld door twee mannen in zijn woning overvallen. De man werd geslagen en met tape aan een tafelpoot vastgebonden. De overvallers leken precies te weten wat ze wilden. Achteraf bleek dat ze waren ingeseind door de vrouw uit Opende.

Zij was door een vriend uit Zwolle benaderd, de man had dringend 25.000 euro nodig. Een 22-jarige inwoonster van Zevenhuizen, een vaste klant in het café van de medeverdachte, bracht haar in contact met twee vrienden, een 22-jarige inwoner van Beilen en een 47-jarige man uit Ter Apel. Voor de vrouw uit Zevenhuizen eiste de officier 2,5 jaar cel en een half jaar voorwaardelijk. De officier beschouwt de vrouwen als mededaders, ze rekent de overval de vrouwen even zwaar aan als de mannen. Zij hebben op een parkeerplaats gewacht, terwijl de mannen de overval pleegden.

Volgens de Opendse was het enkel de bedoeling om de Mercedes van de oom te stelen. Zij had volgens eigen zeggen niet gedacht dat er zoveel geweld aan te pas zou komen. Het slachtoffer liep door de klappen diverse botbreuken in het aangezicht op. Volgens de medeverdachten had de vrouw veel meer een sturende rol dan ze zelf wil toegeven. Ze zou wel degelijk hebben geweten wat er stond te gebeuren. Ze had zelf 'overvalspullen' zoals tie-ribs, duct-tape en latex handschoenen gekocht. Uit Whatsappjes aan haar vrienden zou volgens de officier blijken dat ze heel goed heeft geweten wat er ging gebeuren. Tegen de twee overvallers is 7 jaar cel en 4 jaar cel plus tbs met dwangverpleging -voor de oudste van de twee- geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
79.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'