Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Fryslân investeert 30 miljoen in Drachten

za 27 april 2013, 14.04 uur

DRACHTEN - Fryslân investeert ruim 30 miljoen euro in Drachten. Hiervan gaat 13 miljoen euro naar openbaar vervoer en 4,9 miljoen euro is bestemd voor de bereikbaarheid van Drachten-Oost. Ook zal de provincie zo'n 29 miljoen euro investeren in Heerenveen. Het geld is grotendeels verkregen door het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn.

Drachten krijgt naast het geld voor bereikbaarheid ook 8 miljoen euro voor de Technocampus, 2 miljoen euro voor de cultuurketen en 1 miljoen euro voor duurzaamheid. Daarnaast is er 1,3 miljoen euro voor het onderzoek naar een nieuwe vaarweg naar Drachten en de gebiedsontwikkeling Drachten-West gereserveerd.

Op 18 juni 2012 besloten Provinciale Staten te stoppen met de spoorlijn Heerenveen-Drachten-Groningen. Vervolgens besloten Provinciale Staten na een CDA motie om tot een investeringsagenda te komen. Gedeputeerde Sietske Poepjes: "De projecten die wij willen uitvoeren zijn realiseerbaar binnen vijf jaar. We investeren fors in het openbaar vervoer en economische ontwikkeling. De ambities van de provincie en de gemeenten zijn groter. In een volgende fase komen nog meer projecten, maar daar hebben we nu nog geen geld voor."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer