Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Ex-uitbaters café de Veehandel vrijgesproken

vr 26 april 2013, 18.00 uur

LEEUWARDEN - De voormalige uitbaters van café de Veehandel in Dokkum zijn vrijdag vrijgesproken van vernieling en verduistering van de inventaris van het café. De Leeuwarder rechtbank vond bovendien dat de twee zich niet schuldig hebben gemaakt aan het onttrekken van een auto aan de failliete boedel. De rechtbank acht alleen bewezen dat de 28-jarige vrouw, het café stond op haar naam, zich niet heeft gehouden aan een afspraak met de curator. Met die beslissing van de rechtbank bleef er weinig over van de aanklacht van het openbaar ministerie (OM).

Het OM eiste twee weken geleden een onvoorwaardelijke celstraf van zes maanden voor de uitbaatster en vijf maanden voor haar 36-jarige partner. Na het faillissement zou er bij de overdracht van het café, op 4 mei 2011, volgens de eigenaren van alles niet in de haak zijn geweest. Op de laatste avond zou het interieur vernield en beklad zijn en een deel van de inventaris was verdwenen. De rechtbank oordeelde dat uit het dossier niet duidelijk werd wie verantwoordelijk was voor de vernielingen. De uitbaters hadden op de laatste avond met een paar vaste gasten stevig doorgehaald. Niemand had echter gezegd wat er die avond precies was gebeurd en wie wat had gedaan.

Toen ze met de kroeg begonnen hadden de uitbaters aan de eigenaren van het pand 5000 euro betaald. Dat ze in de veronderstelling verkeerden dat ze daarmee ook meteen de inventaris hadden overgenomen, vond de rechtbank gerechtvaardigd. De auto die buiten het faillissement was gehouden stond op naam van de vrouw, maar uit alles bleek volgens de rechtbank dat de auto van haar partner was. Omdat het café op naam van de vrouw stond, kon er niet van onttrekking van de auto aan het faillissement worden gesproken.

Het enige waar de vrouw zich schuldig aan heeft gemaakt is het schenden van een afspraak met de curator. Na het uitspreken van het faillissement was er afgesproken dat het café open zou blijven en dat de vrouw een deugdelijke boekhouding zou bijhouden. Mede vanwege de verslechterde relatie met de curator was die afspraak niet nagekomen. Daarvoor kreeg de vrouw een voorwaardelijke boete van 500 euro. De rechtbank hield er rekening mee dat de plotselinge sluiting van het café dat haar na aan het hart lag, bij de vrouw de nodige emoties heeft losgemaakt. De schadeclaim van de eigenaren van het pand, er werd ruim 62.000 euro geclaimd, werd niet-ontvankelijk verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
81.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
0%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'