Account
Logo
Zoeken
9 °C

Portier vrijgesproken van mishandelen stapper

vr 26 april 2013, 14.00 uur

LEEUWARDEN - De portier van een horecagelegenheid aan de Eskesstraat in Kollum heeft geen buitensporig geweld gebruikt, toen hij in de nacht van 23 juni vorig jaar een agressieve stapper aanhield. De lastige caféklant, een 17-jarige inwoner van Buitenpost, was door de eigenaar uit de kroeg gezet. De jongen had eerder op de avond al ruzie gehad. De gemoederen leken aanvankelijk gesust, maar toen de Buitenposter later toch weer vervelend ging doen, moest hij het café verlaten.

Buiten begonnen de Buitenposter en zijn vrienden de uitsmijter, een 38-jarige inwoner van Ried, uit te dagen. Toen een 21-jarige Kollumer daar iets van zei, werd hij door de Buitenposter aangevallen. De jongen had de Kollumer volgens de portier een gebroken kaak geslagen. De portier greep in en hield de Buitenposter aan, in afwachting van de politie. Omdat de 17-jarige wild om zich heen begon te slaan, greep de portier de jongen stevig vast. De jongen had bij de politie verklaard dat de portier hem dusdanig hard bij de keel had gegrepen dat hij geen adem kon halen. Hij dacht dat hij zou stikken.

Dat klopte volgens de portier niet. Hij had de jongen eerst bij de jas gepakt. Toen de jas scheurde, hield hij de jongen aan de broekriem vast, tot de politie arriveerde. De rechter oordeelde dat niet was gebleken dat de portier de opzet had de jongen te mishandelen. Iedere burger heeft het recht iemand die een strafbaar feit heeft gepleegd aan te houden, desnoods met enig geweld. De uitsmijter had de grenzen van het toelaatbare niet overschreden, vond de rechter. De man werd vrijgesproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'