Account
Logo
Zoeken
-0.4 °C

Vier lintjes in Kollumerland

vr 26 april 2013, 10.30 uur

KOLLUM - Vier personen, allen uit Westergeest, kregen vrijdag uit handen van burgemeester Bilker van Kollumerland een Koninklijke onderscheiding op het gemeentehuis in Kollum.


De heer Luitzen Adema uit Westergeest
De heer Adema (66) is getrouwd en ontving de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ voor een aantal verdiensten. Zo was hij jarenlang penningmeester en leider van het 2e elftal van voetbalvereniging WTOC te Oudwoude en secretaris jeugdbestuur voetbalvereniging WTOC te Oudwoude. Van 1974 tot heden is hij penningmeester van de Stichting dorpshuis ‘De Fokkema’s Pleats’ in Westergeest. Ook zet hij zich op diverse vlakken in voor de kerk. De heer Adema heeft sinds 1969 diverse (bestuurlijke) vrijwillige activiteiten ontplooid en is

nog steeds actief voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen.

Mevrouw Minke Adema uit Westergeest
De 69-jarige mevrouw Adema is ongehuwd en de zus van Luitzen Adema. Zij ontving de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ voor de volgende verdiensten. Ze was bijna 40 jaar collectant voor het Verjaardagsfonds van de Kerkvoogdij Nederlands Hervormde Kerk in Oudwoude en Westergeest. Naast diverse functies binnen de kerk is ze al jarenlang vrijwilliger bij de Toneelvereniging ‘De Bonte Hont’ te Westergeest en ze is bestuurslid/secretaris geweest bij de Vrouwenbond Passage Oudwoude/Triemen/Westergeest van 1998 tot 2007.

De heer Willem Frederik Oosterhuis uit Westergeest
De 56-jarige Willem Frederik Oosterhuis uit Westergeest is getrouwd en ontving de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ voor de volgende verdiensten.

Van 1990-1998 was hij voorzitter van de PvdA gemeente Kollumerland c.a. en tevens lid geweest van de kiescommissie. Hij was van 1990 tot 2003 oprichter en voorzitter van de tennisvereniging ‘Foestrum’ te Westergeest. Tevens was hij voorzitter van de Stichting Realisatie Tennisbanen Westergeest (is erelid van de tennisvereniging). Sinds 1994 is hij tevens voorzitter van het dorpshuis Fokkema’s Pleats te Westergeest. De heer Oosterhuis ontplooit sinds 1990 (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van politiek, sport, buurtcohesie en onderwijs.

Mevrouw Jantje Mulder-Wiersma uit Westergeest

Ook de 62-jarige Jantje Mulder-Wiersma ontving vrijdag de onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ voor de volgende verdiensten.

Ze is sinds 1990 redacteur t.b.v. de dorpskrant ‘De Foestrumer’ en sinds 2010 tevens beheerder van het Foestrumer archief te Westergeest. Vanaf 1993 is vanaf de oprichting actief lid van tennisclub ‘Foestrum’ te Westergeest en heeft diverse functies vervuld. Zij is penningmeester, beheert de ledenadministratie en de website. Ook is ze actief voor de voetbalvereniging WTOC in het dorp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid



regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over



regionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum