Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Raad D'deel doet niets met fouten Boorsma

do 25 april 2013, 23.08 uur

DOKKUM - De gemeenteraad van Dongeradeel was donderdagavond niet van plan om stappen te nemen tegen de fouten waar wethouder Sicco Boorsma (ChristenUnie) de afgelopen tijd politiek verantwoordelijk voor was. Met name de coalitie ging dwars voor het interpellatiedebat liggen dat door VVD en Algemeen Belang Dongeradeel ABD was aangevraagd. Niet alleen coalitiepartijen CDA, Christenunie en FNP vonden het debat overbodig omdat de dossiers waarin de fouten gemaakt werden eerder al voldoende waren besproken. Ook oppositiepartijen Pvda en de fractie de Vries/van der Galiën gingen niet mee met VVD en ABD.

VVD en ABD vroegen het debat aan vanwege het stopzetten van de bouwaanvraag van het Dockinga College met een financiële schade van 120.000 euro, de late afwikkeling van een nieuwe bouwaanvraag van diezelfde school en een ongetekend contract met Provimi met als gevolg een financiële schade van huur en afwaardering van een machine van rond 400.000,-. Ook vonden de partijen dat er te laat en onvolledige informatie over de dossiers naar de raad kwam.

Voor de coalitiepartijen was er geen enkele reden om aan de wethouder te twijfelen. "Dat der tefolle fouten makke binne fine wy ek", aldus fractievoorzitter Jurjen van der Meer van het CDA. "It is allinich de mate weryn at se de wethalder oan te rekenen bin". "Ik had der alle fertrouwen yn dat de wethalder dizze zaken goed oppakken sil", aldus Dirk van der Meulen (ChristenUnie). Het kwam in de raad uiteindelijk tot een motie van afkeuring over het functioneren van wethouder Boorsma. Die werd alleen gesteund door het ABD en de VVD.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum