Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Landbouwverkeer bekeurd in Smallingerland

do 25 april 2013, 11.21 uur

DRACHTEN - De politie heeft woensdag het landbouwverkeer in de gemeenten Smallingerland en Opsterland gecontroleerd. Hierbij zijn zeven voertuigen gecontroleerd. De eerste tractor was geladen met oud ijzer. Van deze combinatie waren de remlichten defect en zat de lading zat los. Voor de defecte verlichting heeft de bestuurder een bekeuring ontvangen, voor de losse lading een waarschuwing.

De tweede tractor was een veegmachine. Aan dit voertuig was bijna alles in orde met uitzondering van één richtingaanwijzer. Deze bestuurder heeft hiervoor een waarschuwing ontvangen. De derde gecontroleerde tractor wat een tractor met een zaaimachine. De zaaimachine schermde de verlichting van de tractor af. Tevens stak de machine meer dan 10 cm buiten het voertuig waardoor hij een breedtemarkering moest voeren. Deze bestuurder heeft een bekeuring ontvangen voor de verlichting. Voor de breedte- en lengtemarkering is een waarschuwing gegeven.

De vierde tractor had een klein bak er achter. Hiervan waren de remlichten defect en had de bestuurder de linkerbuitenspiegel niet goed afgesteld. Ook moest hij een lengtemarkeringsbord voeren omdat de bak meer dan één meter achter het voertuig uit stak. Deze bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor de remlichten. Voor de spiegels en het ontbrekende markeringsbord heeft de bestuurder een waarschuwing gekregen.

De vijfde tractor had geen afgeknotte driehoek. Hiervoor is een waarschuwing gegeven. De zesde tractor was een antieke tractor welke groot licht voerde. Na onderzoek bleek dat er geen linkerbuitenspiegel aanwezig was. Voor beide zaken heeft deze bestuurder een waarschuwing ontvangen.

De zevende tractor had een cultivator achter zich. Het verwisselbare uitrustingsstuk stak meer dan tien cm buiten het voertuig en stak ook meer dan één meter achter het voertuig uit. Bij nameting bleek dat de cultivator een breedte had van 3,30 meter. De bestuurder had hiervoor geen ontheffing. De bestuurder heeft een bekeuring ontvangen voor de breedte en een waarschuwing voor de markering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand