Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Heropening speeltuin aan Melkkelder

wo 24 april 2013, 20.16 uur

DRACHTEN - Enkele buurtbewoners rondom de Melkkelder in Drachtster wijk De Trisken vonden het de hoogste tijd voor een opknapbeurt van 'hun' buurtspeeltuin. Ze trokken bij de gemeente aan de bel en kregen een positief antwoord: een nieuwe speeltuin met 5 nieuwe toestellen. De laatste toestellen zijn inmiddels geplaatst en dit is reden voor een klein feestje dat woensdagmiddag werd gehouden.

Wethouder Nieske Ketelaar van Smallingerland kwam langs om de speeltuin officieel te openen. Aan de andere kant van de het plein aan de Melkkelder is inmiddels op verzoek van enkele bewoners een aantal bomen en struiken verwijderd. In het kader van het buurtbudget werden er handtekeningen verzameld, om het groenperk in de hoek bij de snackbar in te richten als een soort Frans pleintje. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

In De Trisken werken Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS), WoonFriesland en de gemeente Smallingerland samen volgens de aanpak van Werken aan Wijken. Hierbij worden bewoners gestimuleerd en ondersteund om zelf zaken in de buurt op te pakken. De vernieuwde speeltuin en het initiatief voor het Franse pleintje zijn mooie voorbeelden van deze werkwijze en dragen bij aan een leefbare buurt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer