Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Marco Vries Stynsgeaer van het jaar

wo 20 maart 2013, 10.58 uur

AUGUSTINUSGA - De vijftienjarige Marco Vries is disdagavond tijdens de vergadering van plaatselijk belang Augustinusga uitgeroepen tot Stynsgeaer van het jaar. Marco heeft zich ingezet voor de stichting Haarwensen en liet zich voor dat doel kaal scheren. Zijn lange haren waren daarbij gedoneerd voor een pruik.

Marco haalde tijdens zijn actie ruim 9700 euro op voor het goede doel. Overigens hielp een groot deel van de familie mee om de actie tot een succes te brengen. Ook zijn moeder kreeg van plaatselijk belang een bos bloemen.

Tijdens de vergadering werd verder duidelijk dat er in het dorp zorgen zijn over het teruglopen van de voorzieningen. De pinautomaat is verwijderd en ook de dokterspraktijk verdwijnt. Het realiseren van een vogelkijkhut in de Mieden tussen Gerkesklooster/Stroobos, Surhuizum en Augustinusga wacht nu op de vergunningen. Daarvoor is ondersteuning van de gemeente Achtkarspelen ingeroepen.

Mogelijk kunnen er in de toekomst een aantal woningen worden gebouwd aan de Skoallikers, aan de oostlijke kant. Deze plannen staan nog in een pril stadium.

Een dorpsbewoner maakte zich voorts zorgen om een bewoner van West. Hij wil graag weten of er afsrpaken zijn gemaakt tussen bewoner en gemeente. Bij de bewoner zijn al diverse keren dieren in beslaggenomen en het is een puinhoop om de deur. Voorzitter mevrouw Ferwerda beantwoordde, dat ze regelmatig met de bewoner een gesprek voert. Ook gaf ze aan, dat de wetgever handhaaft, daar waar het nodig is. Ook geven de bestuursleden van plaatselijk belang aan, dat het de eerste klacht is, die over de bewoner van West bij hun binnenkomt. Max de Haan van GBA (Gemeentebelangen Achtkarspelen) geeft aan de voormalig burgemeester Piet Adema de zaak goed in de gaten hield. Hij weet niet of de huidige burgemeester Gerbrandy dat ook doet.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!