Account
Logo
Zoeken
7.5 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Elfkroegentocht groot succes

zo 10 februari 2013, 11.50 uur

KOLLUMERSWEACH - De Elfkroegentocht die elf kroegen uit de regio rondom Kollumerzwaag hebben georganiseerd op zaterdag 9 februari is een groot succes geworden. Meer dan 500 deelnemers werden door bussen van taxibedrijf Waaksma uit Kootstertille van kroeg naar kroeg gereden.

De verslaggever van WaldNet ging een rondje mee met chauffeur Bart de Jong van Waaksma en zag alle kroegen. Vooral in het begin van de avond was het nog wat rustig, de eerste ritten van Buitenpost naar Augustinusga en Kootstertille was er nog niet veel reizend publiek. In Kootstertille stapten de eerste stappers in, die weer naar Twijzel werden gebracht. Vanaf Twijzel zat de bus continu vol.

Dat ook chauffeur Bart niet de hele route kon rijden zonder geweld, bleek ook wel weer. In zijn bus werd een stoel vernield, er werden glazen vernield in het tassenrek en op de hoedenplank en op een bepaald moment liep het bier bij de chauffeur in de nek vanuit het tassenrek. Ook werd bij een enkele stopplaats nogal hard tegen de bus geslagen.

Taxibedrijf Waaksma reed met vijf grote taxibussen, maar dit kon niet voorkomen dat stappers soms even moesten wachten op een bus. Enkele jongens, die stonden te wachten voor café Stynsgea, hadden op een plek anderhalf uur moeten wachten en hoopten dat ze nu sneller verder konden. Dat duurde overigens niet lang, chauffeur Andries Hoekstra kwam ze ophalen.

In veel cafés was iets extra's georganiseerd. Zo stonden in een aantal van hen artiesten live op te treden, waaronder Gewoon Bram, Ludi en Lytse Hille. In een aantal andere kroegen was een drive-in show die de muziek verzorgde. Dweilorkest "De Boljeiers" uit Tijnje ging in tegengestelde richting langs de kroegen om zo een muzikale tint te geven aan het geheel.

De deelnemers betaalden ieder een inleg van 10 euro en mochten daarvoor gebruikmaken van de taxibussen. Ook kregen ze een stempelkaart, waarmee ze konden aantonen in welke kroegen ze waren geweest. De kroegentocht startte om 17.00 uur en duurde tot 03.00 uur. Voor de kroegentocht werd een speciale krant uitgebracht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie