Account
Logo
Zoeken
Zoeken
10.1 °C

Haanstra 'meedogenloos' mishandeld

vr 08 februari 2013 15.31 uur

LEEUWARDEN - De vader en zoon die betrokken waren bij de dodelijke mishandeling van Hannie Haanstra (48) uit Drachten zijn vrijdag in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot 10 en 8 jaar cel. De verdachten, 39 en 20 jaar oud, hebben samen met een jonger broertje Haanstra en een 41-jarige inwoner van Bakkeveen in Drachten mishandeld. In de nacht van 3 september 2011 kreeg 20-jarige op de Robijnekamp ruzie met een paar buurtbewoners die hem uitlachten na een uitglijer met de fiets.

De man kwam terug, samen met zijn vader en zijn jongere broertje. Haanstra werd door de broers mishandeld, de vader heeft een paar buurtbewoners die te hulp wilde schieten tegengehouden. Daarbij zijn ook klappen gevallen. Bij het weglopen had de vader Haanstra nog een schop in de buik gegeven. De rechtbank acht bewezen dat vader en zoon zich schuldig hebben gemaakt aan doodslag. De Bakkeveenster werd geslagen met een plastic tas met volle bierblikjes.

Het gerechtshof kwalificeerde de mishandeling van de Bakkeveenster als een poging tot doodslag. Het hof stelde dat Haanstra 'meedogenloos' om het leven is gebracht. De veroordeelden moeten een schadevergoeding van 2000 euro aan de Bakkeveenster betalen. Het jongste broertje werd eind juli vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot 1 jaar jeugddetentie en twee jaar jeugd-tbs. Hij ging niet in beroep.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....