Account
Logo
Zoeken
Zoeken
6.8 °C
Foto: Tino Broekstra

Omgeslagen takkenkneuzer op N381

ma 04 februari 2013 18.46 uur

URETERP - Een takkenkneuzer is maandag aan het eind van de middag omgeslagen nadat een aanrijding ter nauwernood was voorkomen.

Een bedrijfsbusje met daarachter een takkenkneuzer, wilde de Opperhaudmare oversteken vanaf de Butewei. Toen de bestuurder merkte dat hij een bus, komende vanuit de richting van Drachten, over het hoofd had gezien, stuurde hij scherp naar rechts. Daarbij kantelde de takkenkneuzer.

De bus kon door uit te wijken een aanrijding voorkomen.

Toen er een aantal mensen probeerden de aanhanger weer op zijn wielen te zetten, brak één van hen vermoedelijk zijn sleutelbeen. Deze persoon is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Berger Tolman heeft de takkenkneuzer geborgen. Hierbij liep de dieseltank zo goed als leeg op het wegdek. De provincie is terplekke gekomen om de wegelopen diesel op te ruimen.

Omdat de N381 geblokkeerd was, werd het verkeer voor een deel over de parallelweg geleid. Er ontstonden uit beide richtingen files op de Opperhaudmare. Een haastige bestuurder wilde op de parallelweg keren. Hierbij kwam hij met zijn voorwiel muurvast in de berm te zitten. Met behulp van behulpzame passanten is hij uiteindelijk losgekomen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....