Account
Logo
Zoeken
Zoeken
7.5 °C

Eis 8 maand cel voor vier keer vechten

ma 04 februari 2013 17.00 uur

LEEUWARDEN - Tot grote opluchting van vooral zichzelf, maar duidelijk ook van zijn familie die op de tribune zat, mag een 23-jarige inwoner van Twijzelerheide de uitkomst van zijn strafzaak in vrijheid afwachten. De man zat al een poos in voorarrest omdat hij op 18 augustus vorig jaar in De Westereen twee mannen had mishandeld. Een van de mannen liep een gebroken kaak en ribfracturen op. De Twijzelerheidster zou de verwondingen veroorzaakt hebben. De officier van justitie had tweemaal een poging tot doodslag ten laste gelegd. Toen op de zitting duidelijk werd dat de officier uitging van twee keer een poging tot zware mishandeling, besloot de rechtbank om de Twijzelerheidster niet nog eens twee weken -tot aan de uitspraak- vast te houden.

Even eerder had de officier wel acht maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk geëist voor vier mishandelingen. Het eerste slachtoffer was de buurman van de ouders van de verdachte. Het was meteen ook de aanzet tot de confrontatie in De Westereen. Anderhalf jaar geleden was de Twijzelerheidster de buurman in zijn eigen schuurtje te lijf gegaan: de verdachte gaf de man klappen, niet alleen met zijn vuisten, ook met een plastic roeispaan.
Het gesleutel aan brommers door de buurman vormde al anderhalf jaar een bron van ergernis. Het veroorzaakte niet alleen lawaai-, maar ook stankoverlast in de woning van de ouders als de buurman de brommers stationair liet draaien.

Toen hij op 27 oktober 2011 thuis kwam en weer een benzinelucht rook, sloegen bij de verdachte de stoppen door. Bijna een jaar na dato, op 18 augustus 2012, kwam het in De Westereen tot een confrontatie met vrienden van de buurman. Na een schermutseling dreigde een van de mannen een mes van huis te halen. De verdachte ging erachteraan. Iets dat hij nooit had moeten doen, besefte hij achteraf. Daarna liep het behoorlijk uit de hand: toen de moeder van de man die het mes ging pakken hem een tik op het achterhoofd gaf, gaf de verdachte de vrouw een trap in de buik.

Buurlieden van de vrouw gingen op zoek naar de verdachte en diens vriend. De twee verstopten zich in een tuin, maar werden gevonden. Het kwam tot een nieuwe confrontatie, waarbij de verdachte twee mannen klappen gaf. Een van de slachtoffers liep een gebroken kaak en een paar gebroken ribben op. De advocaat vond dat de Twijzelerheidster uit zelfverdediging heeft gehandeld. Volgens de raadsman waren het de buurlieden geweest die de confrontatie zochten. De rechtbank doet op 18 februari uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....