Account
Logo
Zoeken
Zoeken
8.9 °C
© Jochem Wiersma

It Heidenskip wint NK touwtrekken

za 02 februari 2013 15.50 uur

DAMWâLD - Tijdens het NK touwtrekken zaterdag in Damwâld is It Heidenskip Nederlands Kampioen Indoor touwtrekken geworden.

TTV Bartlehiem organiseerde in samenwerking met de Nederlandse Touwtrek Bond, het open Nederlandse Kampioenschap Indoor touwtrekken in sporthal De Boppeslag in Damwâld.

Er werd door de bondsteams uit heel nederland in verschillende gewicht klassen gestreden. De verschillende klassen waren bij de 8-tal 640kg, 680kg en 720kg. Bij de 6-tal 540kg en 600kg. Verder was er een recreatie en een jeugd klasse.

Het basis principe van een touwtrek wedstrijd bestaat uit het "wegtrekken" van het team van de tegenstander over een afstand van vier meter. Dit mag dan een simpele sport lijken, maar om een overwinning bij het touwtrekken te behalen is veel meer nodig dan alleen maar een "bonk" spieren.

De acht touwtrekkers van een team moeten een volledige eenheid vormen om kans op enig resultaat te hebben. Dit maakt touwtrekken een teamsport bij uitstek. Tijdens de wedstrijden hebben de touwtrekkers niet alleen hun vereende krachten nodig, maar moeten, afhankelijk van de omstandigheden, ook verschillende technieken en tactieken gebruiken om een overwinning in de wacht te kunnen slepen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....