Account
Logo
Zoeken
Zoeken
8.9 °C

Survival met 1000 aanmeldingen vol

vr 01 februari 2013 12.48 uur

KOOTSTERTILLE - De organisatie van de Biddle Survivalrun in Kootstertille meldt dat de inschrijving voor recreanten gesloten is. “Met ruim 1000 deelnemers is voor ons de limiet bereikt”, meldt voorzitter Theo Posthumus. “Er is, tot 18 februari, alleen nog inschrijving mogelijk voor de wedstrijdlicentie houders van de Survivalbond Nederland”.

De oorzaak van het snel bereiken van de limiet, moet volgens Posthumus gezocht worden in het feit dat de Biddle Survivalrun een goede naam heeft opgebouwd in het landelijke survival circuit. En nadat vorig jaar de inschrijving ook al eerder gesloten moest worden, merkte de organisatie dat de deelnemers zich dit jaar nog sneller gingen opgeven. (Binnen 3 weken na opening van de inschrijving op 1 januari j.l. stond de teller al op ruim 800 deelnemers) “De deelname limiet is noodzakelijk om de veiligheid en de kwaliteit van de run te waarborgen”, aldus wedstrijdleider Sytse Bijma. “Te veel deelnemers zal leiden tot te grote opstoppingen, die het wedstrijd verloop beïnvloeden. En bij slechtere weersomstandigheden moeten wij ook rekening houden met een grotere kans op onderkoeling”.

Hoofd parcours Willem de Boer vult aan dat ook aan de vrijwilligers gedacht wordt in deze. “Als de laatste startgroep vertrokken is tegen 14:00 uur, wordt er gelijk alweer begonnen met het afbreken van het Parcours. Er wordt dan met man en macht gewerkt om nagenoeg het hele parcours binnen 5 uur af te breken, zodat we 's avonds op een redelijk normaal tijdstip klaar zijn en niet tot laat in de nacht nog aan het opruimen zijn”. Bijma memoreert: “En dan te bedenken dat we de hele maand februari, elke zaterdag aan het bouwen zijn plus de complete laatste week vóór de run en dat we dus dat alles afbreken in 5 uur”. “Dat is ook de Survival mentaliteit binnen de groep”, zegt voorzitter Posthumus. “Ook hier zien onze leden weer een uitdaging in. En hoe sneller we klaar zijn, hoe sneller we aan een verdiend warm buffet kunnen aanzitten, met een lekkere pint”!

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....