Account
Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

S'huisterveense met koperdieven op pad

ma 28 januari 2013 12.30 uur

LEEUWARDEN - Samen met haar vriend en een kennis ging een 22-jarige inwoonster van Surhuisterveen op pad om koper te stelen. Het drietal had het vooral voorzien op bliksemafleiders van kerken. Tussen begin januari en april 2010 stalen ze koperen leidingen van kerken in Buitenpost, Grootegast, Doezum en Roden. De mannen zijn in 2010 al voor de rechter geweest. De kennis, een toen 26-jarige inwoner van Surhuisterveen, werd voor een hele reeks diefstallen en inbraken veroordeeld tot 16 maanden cel.

De vriend van de Surhuisterveense was minderjarig toen hij zich op het dievenpad begaf.
Hij werd in 2010 door de kinderrechter veroordeeld tot een werkstraf. De Surhuisterveense ging mee om op de uitkijk te staan en om de koperdieven met een zaklamp bij te schijnen. Ze zat destijds psychisch behoorlijk in de knoop en was volledig afhankelijk van haar vriend: ze kon geen 'nee' zeggen.

Haar advocaat vond dat ze wegens ontoerekeningsvatbaarheid geen straf moest krijgen. Daar waren de rechter en de officier van justitie het niet mee eens. Toen de medeverdachten inbraakjes gingen plegen had de vrouw aangegeven dat dat haar te ver ging. Ze kon dus wel degelijk nee zeggen. De rechter veroordeelde haar overeenkomstig de eis tot een werkstraf van 40 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....