16.4 °C

De Pein zet belangrijke stap

zo 27 januari 2013 22.48 uur

OPEINDE - De Pein moest in een rechtstreeks duel uitmaken wie er weer wat ademruimte kreeg. Het gat met tegenstander Leeuwarden was twee punten in het voordeel van De Pein, beide teams voelen met name de druk van het degradatiespook.


De Pein begon in wederom een gewijzigde opstelling en moest zijn draai weer vinden in de beginfase. Het spel van Leeuwarden was eenduidig en boekte resultaat, dus de Pein had in de eerste helft moeite om bij te blijven. Tot de 6-6 ruststand was het spel gelijk opgaand, maar gaandeweg de wedstrijd zagen de Peinders de kansen om Leeuwarden op de juiste manier te bespelen.


De tweede helft was dan ook van meet af aan voor De Pein. Het spel was bij tijd en wijle wat rommelig, maar dat het vertrouwen bij de Wiegersma-formatie terug aan het komen is, was duidelijk merkbaar. Enkele afstandschoten gingen er nu wel in en De Pein bleef de gehele tweede helft het initiatief houden met een voorsprong. Door goed tactisch spel werd de wedstrijd degelijk uitgespeeld tot een stand van 11-13.


Door de overige resultaten in de poule loopt De Pein nu 2 punten weg bij de concurrentie en staat momenteel op de vierde plaats met 10 punten. normaal gesproken een royaal aantal, maar in de zware klasse 2A is dit nog niet helemaal voldoende. De Pein ontmoet volgende week voormalig koploper Vitesse die vandaag Wêz Handich voorbij zag komen na een onderling duel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws