Logo
Zoeken
Zoeken
4.6 °C

Poging doodslag op de A7: werkstraf

do 24 januari 2013 21.30 uur

LEEUWARDEN - De man die in maart 2010 op de A7 bij Drachtsercompagnie een wielmoersleutel door de ruit van de auto van een medeweggebruiker gooide, is donderdag wegens een poging tot doodslag veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur. En daarmee komt de 34-jarige garagehouder uit het Groningse Grootegast nog goed weg. Als de zaak niet zo lang op de plank was blijven liggen, dan had de rechtbank in Leeuwarden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

De Groninger ergerde zich aan het rijgedrag van een automobilist uit Wolvega. Die zou de Groninger hebben gesneden. Volgens de Wolvegaster deed de Groninger vervolgens verwoede pogingen hem van de weg te rijden. Met een welgemikte worp smeet de Groninger tijdens de dollemansrit een wielmoersleutel dwars door de portierruit van de andere auto.

Een levensgevaarlijke actie, vond de rechtbank. Als de bestuurder was geraakt door de sleutel of als de man van schrik de macht over het stuur was verloren, dan hadden er doden kunnen vallen. De rechtbank ging ruim boven de eis van de officier van justitie uit: die vond dat de Groninger zich schuldig had gemaakt aan vernieling van de autoruit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....