Account
Logo
Zoeken
8 °C
© WâldNet |  Foto: FotoBuKro.nl

Schaatsen in natuurgebied Ezumakeeg

wo 16 januari 2013, 17.19 uur

EANJUM - Het was woensdag een komen en gaan van schaatsliefhebbers op de mooie schaatsroute tussen Engwierum en Anjum. Er is sprake van een mooie ijsvloer, maar aan de noordzijde waar het water wat dieper is, blijft het uitkijken.

Met de aankomende vorst kan hier donderdag wederom naar hartelust geschaatst worden. Staatsbosbeheer heeft dit jaar een weiland ingericht als parkeerplaats zodat dit geen parkeerproblemen meer hoeft op te leveren voor de vele bezoekers. Staatsbosbeheer Lauwersmeer staat schaatsen op de Ezumakeeg toe. Het gebied is beschermd maar in de winterperiode levert het bezoek van schaatsers over het algemeen relatief weinig verstoring op.

De Ezumakeeg blijft wel een beschermd natuurgebied, daarom vraagt Staatsbosbeheer de bezoekers zich ook daarnaar te gedragen: geen rommel of andere sporen nalaten, geen honden en motoren op het ijs, etc. Belangrijk is ook dat autobezitters bij het parkeren van hun auto rekening houden met de toegankelijkheid van het gebied voor de hulpdiensten.

Boswachter Jaap Kloosterhuis: “De Ezumakeeg is vooral populair bij natuurliefhebbers vanwege de grote aantallen steltlopers en watervogels. In de winter is het een rustgebied voor enkele bijzondere standvogels en wintergasten waaronder roerdomp, baardmannetje en waterral. Weet dat elke verstoring deze vogels energie kost, die ze hard genoeg nodig hebben om de vorstperiode te overleven. Verder wens ik alle schaatsers heel veel plezier op de mooie 'keeg'!”

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof