Account
Logo
Zoeken
9.2 °C
© Jochem Wiersma

Auto rijdt in op groep mensen in Raard

di 1 januari 2013, 1.24 uur

RAARD - Zestien volwassenen en een tienjarig kind zijn tijdens de jaarwisseling rond 1.00 uur gewond geraakt in Raard toen een 42-jarige automobiliste uit Dokkum op hun inreed. Dit gebeurde bij de brandbult op de kruising van De Tange met De Bourren. De 42-jarige vrouw reed in op een groep van veertig mensen die stonden te kijken naar een vreugdevuur. Mogelijk was de automobiliste verblind door het licht van het vuur ter plaatse. In de auto zaten verder nog drie kinderen, die niet gewond zijn geraakt.

Er werd gelijk groot alarm geslagen waardoor een groot aantal hulpdiensten werd ingezet om eerste hulp te verlenen waaronder een Mobiele Medisch Team uit Groningen dat per auto ter plaatse is gekomen. Er zijn zo'n tien ambulance's ter plaatse gekomen, uit Fryslân, Groningen en Drenthe. Ook werden twee Sigma-teams ingeschakeld om een zogenaamd 'gewondennest' in te richten op de locatie en er is door een brandweer een Copibak (Commando Plaats Incident) geplaatst.

Volgens de politie zijn drie tot vier personen door het ongeval zwaargewond geraakt. Het dorpshuis in Raard werd ingericht als opvanglocatie. De politie heeft verder de exacte toedracht van het ongeval in onderzoek. Vijftien gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. Twee personen raakten lichtgewond en konden ter plaatse worden behandeld. De automobiliste is aangehouden en verhoord. Volgens de politie was van opzet geen sprake, maar het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Mogelijk was de vrouw verblind door het vuur. Ze had verder geen alcohol gedronken. De vrouw en haar kinderen zijn ongedeerd. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten.

Medewerkers van Bureau Verkeersongevalsanalyse van de politie stelden ter plaatse een uitgebreid onderzoek in. De auto van de 42-jarige inwoonster van Dokkum wordt op een later tijdstip nog onderzocht. Daarnaast spraken agenten met diverse getuigen en andere betrokken. Dit met het doel om een goed beeld te krijgen van de oorzaak van dit ernstige ongeval.

Update 04.15 uur:
De gemeente Dongeradeel heeft in de nacht een publieks informatienummer geopend via 14 0519. Burgemeester Waanders is naar het dorpshuis in Raard gegaan om daar met de bewoners te praten. Meer informatie op de site: www.dongeradeel.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!