Account
Logo
Zoeken
9.8 °C

Dronken ruzie is 'de laatste druppel'

vr 7 december 2012, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 56-jarige Kollumer is vrijdag door de politierechter vrijgesproken van het bedreigen en verwonden van zijn vrouw. De man zou op 25 maart zijn levenspartner met een briefopener hebben bedreigd. Hij zou de vrouw bovendien met het mes in de hand hebben gestoken. De echtelieden waren behoorlijk in de olie geweest, constateerde de rechter: 'Ik mag wel stellen dat u allebei toeterzat was'. Daar was de verdachte het wel mee eens. Hij ontkende echter dat hij zijn vrouw had bedreigd en gestoken met het mes. Het mes was volgens de Kollumer geen ordinaire briefopener, maar een verzamelobject.

'Het is een commandomes uit de Tweede Wereldoorlog, ik gebruik hem als briefopener', zei de man. Hij slijpt zijn messen geregeld en dat gaat meestal goed. Op 25 maart ging het fout, daar was de alcohol waarschijnlijk debet aan. De vrouw was dusdanig onder invloed dat ze in eerste instantie niet in staat was om een verklaring af te leggen. Ze moest eerst haar roes uitslapen. Toen ze weer bij haar positieven was, had ze verklaard dat de verdachte had geroepen dat hij haar 'hartstikke dood' zou steken. Daarop zou de man haar met het mes in de hand hebben gestoken. De Kollumer zei dat hij zijn vrouw had gewaarschuwd dat ze zichzelf niet moest verwonden aan het scherpe mes.

Vervolgens zou de vrouw gewond zijn geraakt toen ze probeerde het mes af te pakken. Sinds het voorval heeft het tweetal een drastische draai aan hun relatie gegeven: ze hebben allebei de drank afgezworen. 'Dit was voor ons de druppel', zei de Kollumer heel toepasselijk. De rechter complimenteerde hem met zijn drankvrije bestaan en sprak hem meteen ook vrij. Er was te weinig bewijs om tot een veroordeling te komen, het was de verklaring van de verdachte tegenover die van zijn vrouw. En die laatste verklaring moest met 'een zekere voorzichtigheid' worden bekeken, vond de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid