Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

Jasper S. bekende direct bij advocaat

do 06 december 2012 22.45 uur

LEEUWARDEN - Verdachte Jasper S. uit Oudwoude bekende binnen 10 minuten nadat hij zijn advocaat Jan Vlug voor het eerst sprak. Dat vertelde advocaat Jan Vlug in een tv-uitzending van Nieuwsuur. De bekentenis deed hij in de eerste dagen nadat hij was aangehouden op 18 november.

Hij deed mee aan het grootschalige dna-onderzoek en wist dat het spel uit was. Hij zei tegen zijn advocaat dat hij 13 jaar lang gezwegen had om zijn familie te beschermen. Uiteindelijk heeft hij donderdag tegenover de politie een bekentenis afgelegd in een 3 uur durend verhoor. Daarna is hij in de gelegenheid gesteld om zijn vrouw en twee kinderen het verhaal te vertellen. Op dat moment is ook gelijk de familie van Marianne Vaatstra ingelicht over de bekentenis van Jasper S.

Advocaat Vlug denkt dat zijn cliënt opgelucht is nu de waarheid boven tafel is gekomen. Ten tijde van de moord waren de kinderen van de verdachte zes en negen jaar oud. De verdachte zegt dat hij niet kan indenken waarom hij de moord pleegde. Marianne zou geen dag uit zijn gedachten zijn geweest in de afgelopen jaren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....