Logo
Zoeken
Zoeken
5.8 °C

Gemeenten stoppen met VVV Lauwersland

ma 26 november 2012 13.50 uur

DOKKUM - De gemeenten Achtkarspelen, Bedum, Dantumadiel, De Marne, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Winsum zeggen de huidige dienstverlenings-overeenkomst met VVV Lauwersland per 1 januari 2014 op. Reden daarvoor is een vernieuwde aanpak voor het verstrekken van toeristische informatie en promotie van de regio. VVV Lauwersland kan in de huidige vorm niet doeltreffend invulling geven aan de nieuwe koers.

De gemeenten zijn ook ontevreden over het werk van VVV Lauwersland in de afgelopen jaren. Na gemeentelijk onderzoek bleek dat de gezamenlijke doelstellingen niet of slechts deels zijn behaald. Ook het draagvlak voor de huidige werkwijze neemt bij (toeristische) ondernemers in rap tempo af. Wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Dongeradeel: "over het geheel genomen was er met het beschikbare budget meer mogelijk geweest de afgelopen jaren."

De gemeenten willen verder de bestaande initiatieven en de ondernemersnetwerken beter op elkaar afstemmen. In de eerste helft van 2013 wordt daarom een nieuwe koers uitgewerkt. Of de VVV Lauwersland in de toekomst nog een rol gaat vervullen in de uitvoering van informatie-, marketing- of promotietaken is nog onzeker. "Het onderzoek bevestigt het feit dat er voor het inslaan van een nieuwe koers echt wat moet veranderen", aldus wethouder De Graaf. Het bestuur van VVV Lauwersland wil de organisatie en haar activiteiten herstructureren en beraadt zich nog op de situatie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....