Account
Logo
Zoeken
5.8 °C

Straatlantaarn-vandaal in Kootstertille

do 15 november 2012, 13.57 uur

KOOTSTERTILLE - In Kootstertille is een straatlantaarn-vandaal actief. In het afgelopen weekeinde zijn namelijk diverse vernielingen gepleegd aan de openbare verlichting in het dorp. Van diverse lichtmasten werden de 'deurtjes' verwijderd. Vervolgens zijn de zekeringen er uit gedraaid en van een aantal is de gehele zekeringenkast verwijderd.

Door de vernielingen was er van zondag- op maandagnacht geen verlichting op straat in Kootstertille. Maandagavond werd verder de installatie vernield in de Bûterblomstrjitte waardoor alle verlichting in deze straat doofde. Volgens de gemeente Achtkarspelen ontstond er door het vandalisme een gevaarlijke situatie omdat de installatie lange tijd bloot lag. "De deurtjes zitten op circa 50 cm boven de grond en je moet er niet aan denken wat er gebeurt als spelende kinderen op ontdekkingstocht gaan" aldus een bericht op de gemeentelijke website.

De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie en er zal extra gesurveilleerd worden. Inwoners van Kootstertille worden verzocht om direct melding te doen zodra ze een lantaarn zien met en 'open deurtje'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie








regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe