Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Officier wil tbs voor Drachtster (19)

do 18 oktober 2012, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Officier van justitie Henk Mous wil dat de Leeuwarder rechtbank een 19-jarige Drachtster ter observatie naar het Pieter Baan Centrum (PBC) in Utrecht stuurt. Mous wil de Drachtster laten onderzoeken om te kijken of hij in aanmerking komt voor tbs. De Drachtster wordt ervan verdacht dat hij in de zomer van 2011 een toen tienjarig meisje heeft verkracht bij het gemaal aan de Drait. De Drachtster ontkent in alle toonaarden. Hij denkt dat het meisje en een paar getuigen hem een loer willen draaien.

Mous maakt zich zorgen om de verdachte, die er schaamteloos voor uit kwam dat hij speed slikt om zoveel mogelijk te kunnen drinken. Ook maakte hij er geen geheim van dat hij drugs heeft gedeald, dat hij katvanger is -hij laat anderen auto's op zijn naam zetten- en dat hij regelmatig tijdens een avondje stappen ruzie zoekt om te kunnen vechten. De Drachtster sleet zijn jeugd in instellingen en internaten -zelf sprak hij van 'een rotjeugd'. Als minderjarige werd hij al als veelpleger aangemerkt.

Hij heeft een opvallend laag IQ, door het overmatige drugs- en drankgebruik lijkt zijn intelligentie alleen maar te terug te lopen. De verschillende stoornissen waar de Drachtster mee kampt zouden behandeld moeten worden, maar hij weigert iedere vorm van begeleiding of hulpverlening. En dus is hij ook niet bereid om mee te werken aan een opname in het PBC. Dan gaat hij nog liever naar de gevangenis. 'Zitten is geen straf', zei de Drachtster. Als de rechtbank de verdachte niet naar het PBC stuurt, dan wil de officier hem voor drie jaar achter de tralies hebben. Mous noemde de Drachtster 'een gevaar voor de maatschappij'. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
65.6%
Ja, op aanvraag  
16%
Nee  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk