Logo
Zoeken
Zoeken
1.9 °C

Rechter gelooft noodweerverhaal niet

wo 03 oktober 2012 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een 22-jarige inwoner van Ee beriep zich woensdag bij de politierechter op noodweer. De man had in de nacht van 30 oktober vorig jaar een dorpsgenoot tegen de grond geslagen. Volgens de verdachte was het zelfverdediging: het slachtoffer zou met een hamer hebben gedreigd. De man, een bewoner van Fivershof, was wakker geworden van lawaai dat door de verdachte en twee vrienden zou zijn veroorzaakt. Omdat er wel vaker vernielingen werden gepleegd, nam de bewoner poolshoogte.

Toen hij zag dat de jongens bij zijn auto stonden, liep hij naar buiten om een foto te nemen. Toen er even later aangebeld werd en hij opendeed zou de 22-jarige hem vanuit het niets een vuistslag in het gezicht hebben gegeven. De verdachte zou de oudere man naar buiten hebben gesleept en hem in de tuin hebben mishandeld. Daarbij sneuvelden de bril en het horloge van het slachtoffer.

De verdachte liep nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling. Hij had een werkstraf van 40 uur en een boete van 160 euro boven zijn hoofd hangen, onder andere voor een bedreiging en baldadigheid. De rechter slikte zijn noodweerverhaal niet en besloot om beide voorwaardelijke sancties om te zetten in definitieve straffen. Voor de mishandeling van zijn dorpsgenoot moet de man nog eens 50 uur gratis werken. Hij moet het slachtoffer 285 euro smartengeld betalen en 151 euro voor de kapotte bril.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....