Logo
Zoeken
Zoeken
6.1 °C

Huiselijk geweld: eis 3 maanden cel

ma 01 oktober 2012 20.30 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie heeft maandag drie maanden cel geëist in een huiselijk geweldzaak. Een 33-jarige inwoner van Westergeest wordt ervan verdacht dat hij in zeven jaar tijd zijn (ex-) vriendin meerdere malen ernstig heeft mishandeld. Zo zou de man zijn acht maanden zwangere partner tijdens een ruzie letterlijk hebben dubbelgevouwen in bed. Ook zou hij met de auto op haar in zijn gereden, toen zij hem wilde beletten om weg te rijden. De vrouw belandde op de motorkap en viel op het wegdek. In september 2010 zou hij haar bijna hebben gewurgd.

Op 9 juli 2010 zou de man het slachtoffer tot bloedens toe hebben mishandeld. Hij zou haar onder andere met het hoofd op een stenen drempel hebben geslagen. Over dat voorval had de schoonzus van de Westergeester met vier getuigen gesproken. De getuigen hadden dat bij de politie en bij de rechter-commissaris onder ede verklaard. Toen de schoonzus daarover op 18 november vorig jaar door de rechtbank werd ondervraagd, ontkende ze dat ze tegen de vrouwen had gezegd dat ze bloed in de woning van haar zwager had gezien.

De vrouw werd aangehouden op verdenking van meineed. Ze bleef volhouden, ook toen ze zelf in het verdachtenbankje zat. Op 21 juni 2012 werd ze door de rechtbank wegens meineed veroordeeld tot 12 weken cel. De Westergeester was dinsdag niet op komen dagen, datzelfde gold voor zijn raadsvrouw. De advocate had een aanhoudingsverzoek ingediend. Omdat dat verzoek niet was onderbouwd, wees de rechtbank het af. De officier van justitie eiste naast de onvoorwaardelijke straf drie maanden cel voorwaardelijk. Verder wil de officier dat de Westergeester reclasseringstoezicht krijgt en dat hij zich laat behandelen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....