Logo
Zoeken
Zoeken
7 °C

Politie: vrouw en bouwvakkers gezocht

ma 01 oktober 2012 17.20 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - De politie in Groningen zoekt een vrouw en een groepje bouwvakkers in de zaak van de in Marum vermoorde Jan Elzinga. In het eerste geval gaat het om een fietsster die op de dag van de moord over de Postdijk heeft gefietst. In het tweede geval gaat het om een groepje bouwvakkers, die op carpoolplaats ‘De Scheiding’ bij Frieschepalen een man van een auto hebben zien wisselen.

Fietsster:
Dinsdagochtend 10 juli omstreeks 7.00 uur heeft een getuige een fietsster gezien die over de Postdijk fietste in de richting van Marum. De Postdijk raakt aan de Kloosterweg, de weg waaraan de vluchtauto uitgebrand werd teruggevonden. Het gaat om een vrouw met het volgende signalement:

  • Blank
  • 40-45 jaar
  • Lengte tussen 1.70 en 1.80 m
  • Blond krullend haar
  • Brildragend
  • Draagt vaak een donkerblauwe jas
  • Fietst op een lichtgekleurde damesfiets

De vrouw is vermoedelijk afkomstig uit Drachtstercompagnie. Ondanks diverse inspanningen van de politie is het nog niet gelukt om met de vrouw in contact te komen. Daarom het dringende verzoek aan de vrouw zich alsnog te melden bij de politie, ook als zij zelf denkt geen nuttige informatie te hebben. De vrouw kan bellen met 0900-8844 en vragen naar het Team Grootschalige Opsporing Schietincident Marum.

Groepje bouwvakkers
Eveneens dinsdagochtend 10 juli omstreeks 7.00 uur zou een groepje bouwvakkers op de carpoolplaats ‘De Scheiding’ bij Frieschepalen iets opvallends hebben gezien. Het verhaal doet de ronde dat de bouwvakkers een man van auto hebben zien wisselen. De man zou door een automobilist zijn afgezet en overgestapt zijn in een andere auto. Vervolgens zijn beide auto’s weggereden. Het zou moeten gaan om een man in nette kleding met een tatoeage in zijn nek. De politie zou ook met deze bouwvakkers graag in contact komen. Ook zij kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar het Team Grootschalige Opsporing Schietincident Marum.

De politie heeft inmiddels drie mannen vast zitten voor betrokkenheid bij het schietincident in Marum van dinsdag 10 juli j.l. Dit schietincident kostte het leven aan de 40-jarige Jan Elzinga.

Vorige week maandag werd de derde verdachte, een 41-jarige man uit Zwolle, aangehouden. Deze man is afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloten heeft de verdachte voor 14 dagen in bewaring te stellen. Eerder werden al een 44-jarige man uit Elburg en een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden. Ook deze beide verdachten zitten nog vast. De politie is druk bezig met het verhoren van de drie verdachten. Meer aanhoudingen in dit grootschalige rechercheonderzoek worden niet uitgesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....