Account
Logo
Zoeken
12.1 °C

Drietal opgepakt voor heling

ma 1 oktober 2012, 9.59 uur

BOELENSLAAN - De politie heeft zaterdagochtend een 33-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Niet veel later werden ook een 70-jarige inwoner van Boelenslaan en een 53-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten kregen een melding van diefstal van fietsen bij een bushalte in Sumar. Volgens de melder zou een bestelauto met daarin de fietsen net zijn weggereden.

Agenten stelden een onderzoek in en uiteindelijk werd de auto aangetroffen bij een woning aan de Spekloane in Boelenslaan. In het voertuig werden twee fietsen aangetroffen. De 33-jarige man verklaarde tegenover de agenten dat hij zojuist had gereden. Reden genoeg om hem aan te houden. In en rondom de woning stonden meerdere fietsen. Ook vonden de agenten een boodschappen tas vol met mobiele telefoons en opladers.

Omdat het sterke vermoeden bestond dat zowel de fietsen als de mobiele telefoons van diefstal afkomstig waren, werd ook de 70-jarige bewoner aangehouden. In de woning bleek ook nog een 53-jarige inwoner van Drachten aanwezig te zijn. Hij werd eveneens aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Alle fietsen en mobiele telefoons werden voor nader onderzoek in beslag genomen. Na verhoor werd tegen de drie mannen proces-verbaal opgemaakt. Ze mochten zondag in de loop van de dag het politiebureau weer verlaten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.1%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk